Παραλία Καμάρι

Η παραλία Καμάρι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στη Σαντορίνη. Βρίσκεται στο παραθαλάσσιο χωριό Καμάρι, ένα από τα πιο γνωστά παραλιακά θέρετρα του νησιού, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Φηρών και πολύ κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαντορίνης.

H παραλία Καμάρι είναι από τις μεγαλύτερες της Σαντορίνης, φαινομενικά ατελείωτη, με την μαύρη ηφαιστειακή άμμο να είναι σε τέλεια αντίθεση με το τυρκουάζ μπλε της θάλασσας, δημιουργώντας ένα φανταστικό σκηνικό.

Με το υπέροχο βουνό Μέσα Βουνό στο παρασκήνιο, η παραλία στο Καμάρι είναι το ιδανικό μέρος για κολύμπι. Η περιοχή προσφέρει ένα εκπληκτικό τοπίο, ιδιαίτερα τη νύχτα, όταν ο βράχος είναι φωταγωγημένος.

Η παραλία Καμάρι έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία, ενώ είναι οργανωμένη και υπάρχει ναυαγοσώστης.

Το Καμάρι ως χωριό, είναι χτισμένο στους πρόποδες του επιβλητικού βουνού Μέσα Βουνό, όπου βρίσκεται ο περίφημος αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Θήρας. Είναι εύκολα προσβάσιμο με το λεωφορείο της τοπικής συγκοινωνίας τόσο από τα Φηρά όσο και από το υπόλοιπο νησί, ενώ αν μετακινηθείτε εκεί με αυτοκίνητο, υπάρχει μεγάλο πάρκινγκ όπου μπορείτε να αφήσετε το όχημά σας εύκολα και γρήγορα.

Search

Κατηγορίες


---------------------------------------------------