Παραλία Αγίας Άννας

Η παραλία της Αγίας Άννας Αμοργού με το ομώνυμο εκκλησάκι, είναι η διασημότερη παραλία του νησιού, καθώς εκεί γυρίστηκαν σκηνές από μέρος της ταινίας “Απέραντο Γαλάζιο” “The big blue” του Luc Besson με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Jean Reno.

Βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα από τη Χώρα Αμοργού, και μόλις ενάμισι από το Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας. Σήμα κατατεθέν της παραλίας είναι τα καθαρά κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά τα οποία σε συνδυασμό με τη βραχώδη περιοχή και τα πράσινα περιβόλια επάνω από την ακτή, συνθέτουν την λεγόμενη «άγρια ομορφιά» του τοπίου.

Μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να απαθανατίσετε το μεγαλειώδες φυσικό τοπίο με τη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή το κινητό σας τηλέφωνο! Κατεβαίνοντας (προς τα αριστερά σας) θα συναντήσετε το μικρό εκκλησάκι, όπου ενίοτε επιλέγεται για γάμους και βαφτίσια ακόμη και από ξένους τουρίστες! Έπειτα θα προσεγγίσετε την μικρή παραλία η οποία είναι βραχώδης με χοντρό και λεπτό βοτσαλάκι.

Εάν κολυμπήσετε στα βαθιά νερά της, θα αντικρύσετε έπειτα από ένα σημείο, μέρος της Ιεράς Μονής Χοζοβιώτισσας να ορθώνεται ψηλά αντίκρυ σας, στα αριστερά.

Επίσης, υπάρχουν κρυφά μονοπατάκια που περνάνε ανάμεσα από τα βράχια και προσφέρουν κάποιες στιγμές χαλάρωσης και ενίοτε σκιά.

Η παραλία είναι μικρής έκτασης με ελάχιστες στάσεις δροσιάς ανάμεσα στα βράχια, ενώ οι καλύτερες ώρες για να την επισκεφθείτε είναι οι πρωινές ή οι πρώτες απογευματινές, καθώς το μεσημέρι υπάρχει αρκετός συνωστισμός. Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη.

Search

Κατηγορίες


---------------------------------------------------