Παραλία Αντωνιδες

Η παραλία των Αντώνηδων βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στον γραφικό οικισμό της Παναγιάς Κανάλας και πιο συγκεκριμένα στον μικρό όρμο στα δυτικά του πευκόφυτου ακρωτηρίου της Κανάλας. Στο άλλο άκρο του ακρωτηρίου βρίσκονται η παραλία της Μεγάλης Άμμου και το Αμμουδάκι.

Πρόκειται για μια μικρή παραλία στην πιο αθέατη πλευρά της χερσονήσου της Παναγιάς Κανάλας με γαλαζοπράσινα νερά. Στην παραλία εναλλάσσονται η άμμος με τα βότσαλα. Κατά μήκος της παραλίας αρχικά ο πυθμένας καλύπτεται από μια πλάκα ως συνέχεια των βράχων των παρακείμενων λόφων που καταλήγουν στη θάλασσα. Βέβαια αριστερά και δεξιά υπάρχουν σημεία για να εισχωρήσετε στα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας των Αντώνηδων, αποφεύγοντας τη γλυστερή πλάκα.

Η παραλία των Αντώνηδων της Κύθνου είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε νεότερης ηλικίας άτομα και δύσκολα θα συναντήσεις οικογένειες, καθώς η πρόσβαση σε αυτήν είναι δυνατή μόνο μέσω των ενενήντα περίπου σκαλοπατιών. Το κατέβασμα γίνεται παράλληλα με τις ξερολιθιές και τους περίβολους των οικιών.

Η παραλία έχει αρκετά ανεπτυγμένα αλμυρίκια, ασβεστωμένα όπως στις περισσότερες παραλίες της Κύθνου. Η σκιά που δημιουργούν και τα παγκάκια που βρίσκονται πλάι τους, σας απαλλάσσουν από το να κουβαλάτε ομπρέλες και καθίσματα, καθώς τα πολλά σκαλιά το καθιστούν απαγορευτικό.

Στην παραλία πίσω από τη σειρά με τα αλμυρίκια θα δείτε τις περισσότερες φορές αραγμένες ψαρόβαρκες μπροστά από έναν περίβολο ξερολιθιάς που διατρέχει την παραλία κατά μήκος.

Ο χαμηλός λόφος που οριοθετεί το δυτικό άκρο του ορμίσκου είναι γυμνός και καταλήγει στην παραλία με διαδοχικές πλάκες που συναντώνται με τη θάλασσα. Στα ανατολικά της παραλίας υπάρχουν κατοικίες εξοχικές και κύριες, μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια που αποτελούν τη συνέχεια του οικισμού της Κανάλας.

Search

Κατηγορίες


---------------------------------------------------