Oλοι μπορούμε να φανταστούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για έναν Αθηναίο από το να περνάει τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα σε μια κοντινή παραλία κάτω από τον ήλιο, μόλις οι μέρες αρχίσουν να ζεσταίνουν στα τέλη της άνοιξης.

Οι πιο διάσημες παραλίες της Αθήνας γνωστές: Καλαμάκι, Καβούρι, Βάρκιζα, Γλυφάδα και Βουλιαγμένη είναι οι καλύτερες επιλογές αν ψάχνει κανείς μια γρήγορη βουτιά κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Το θέμα είναι ότι συχνά, οι παραλίες αυτές μπορεί να είναι γεμάτες.

 

Φυσικά, ολόκληρη η ακτογραμμή από τη Γλυφάδα μέχρι το Σούνιο (και γύρω από όλη την Αττική) είναι γεμάτη από μικρές ακτές έτοιμες να εξερευνηθούν και να εκτιμηθούν για τις λεπτομέρειές τους. Τι θα λέγατε όμως μια μεγάλη αμμώδη παραλία με ένα ολόκληρο δάσος πάνω της;

Είναι κοινό μυστικό των Αθηναίων πως η παραλία του Σχινιά (ή Σχοινιά) στον Μαραθώνα είναι μια από τις καλύτερες περιοχές της Αθήνας για μπάνιο, σε συνδυασμό με τα 3,5 χιλιόμετρα δάσους ακριβώς κατά μήκος της παραλίας. Το δάσος βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο του Σχοινιά – Μαραθώνα και δίνει την ευκαιρία να περιπλανηθείτε ακριβώς εντός ενός τοπίου Natura 2000, μόλις 40 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

 

Με την τεράστια ακτογραμμή της, πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο ήρεμη παραλία της ανατολικής Αττικής, καθιστώντας την ιδανική για όποιον αναζητά ηρεμία σε μια μη εμπορευματοποιημένη, περιβαλλοντικά προστατευμένη, δασώδη παραλία.

 

Άνθρωποι από όλη την Αθήνα έρχονται εδώ για μπάνιο, αναψυχή και θαλάσσια σπορ, και είναι ένας γνωστός προορισμός και για παρατήρηση πουλιών. Φαγητό, δραστηριότητες, ψυχαγωγία, ακόμη και λιμάνια βρίσκονται σε πολύ προσβάσιμη απόσταση. Αν η παρέα θέλει διασκέδαση, η περιοχή δεν απογοητεύει κανέναν επισκέπτη.

Search

Κατηγορίες


---------------------------------------------------