Το Δάσος Σέσι βρίσκεται κοντά στην περιοχή του Μαραθώνα, στην Ανατολική Αττική. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικά δασικά συμπλέγματα της περιοχής, που καλύπτει μια αρκετά εκτεταμένη έκταση με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Η περιοχή είναι γνωστή για το φυσικό της κάλλος και αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για περιπάτους και υπαίθριες δραστηριότητες.

Χλωρίδα και Πανίδα
Το δάσος χαρακτηρίζεται κυρίως από πευκοδάση με τα πεύκα (κυρίως Pinus halepensis) να είναι το κυρίαρχο είδος. Παράλληλα, συναντώνται και άλλα είδη της μεσογειακής χλωρίδας, όπως κουμαριές, σχίνα, αγριελιές και φρύγανα. Η πανίδα της περιοχής περιλαμβάνει διάφορα είδη μικρών θηλαστικών, όπως λαγούς και σκαντζόχοιρους, καθώς και ποικιλία πτηνών, καθιστώντας το δάσος ένα σημαντικό καταφύγιο βιοποικιλότητας.

Περιβαλλοντική και Αναψυχική Αξία
Το Δάσος Σέσι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες, προσφέροντας όμορφες διαδρομές για πεζοπορία και ποδηλασία. Η φυσική ομορφιά του τοπίου, σε συνδυασμό με τη θέα προς τη θάλασσα του Μαραθώνα, προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και επαφής με τη φύση. Οι δασικοί δρόμοι και τα μονοπάτια ενθαρρύνουν την αναψυχή και την υπαίθρια άθληση.

Προστασία και Διατήρηση
Όπως πολλά άλλα δάση της Αττικής, το Δάσος Σέσι έχει αντιμετωπίσει απειλές από πυρκαγιές και ανθρωπογενείς παρεμβάσεις. Για την προστασία του, έχουν ληφθεί μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών, ενώ γίνονται προσπάθειες για την αναδάσωση και την αποκατάσταση των φυσικών του πόρων. Η διατήρηση του δάσους είναι κρίσιμη για την οικολογική ισορροπία της περιοχής και για την προσφορά φυσικών πόρων και αναψυχής στην τοπική κοινότητα.

Το Δάσος Σέσι αποτελεί έναν πολύτιμο φυσικό χώρο για την Ανατολική Αττική, προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν τη φύση και να εξερευνήσουν την πλούσια μεσογειακή βιοποικιλότητα της περιοχής.

 

 

Search

Κατηγορίες


---------------------------------------------------