Α’ Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης Γ. Κοσικίδης

Το Α’ Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης «Γ. Κοσικίδης» είναι μια σημαντική αθλητική εγκατάσταση που βρίσκεται στην περιοχή της Αργυρούπολης, νότια της Αθήνας. Το στάδιο είναι αφιερωμένο στον Γιώργο Κοσικίδη, μια εξέχουσα προσωπικότητα του τοπικού αθλητισμού.

Κύρια Χαρακτηριστικά:
Αθλητικές Εγκαταστάσεις: Το στάδιο περιλαμβάνει κυρίως ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με φυσικό ή συνθετικό χλοοτάπητα, καθώς και ένα στίβο γύρω από το γήπεδο, που χρησιμοποιείται για διάφορα αθλήματα στίβου. Το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι κατάλληλο για προπονήσεις, αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Χωρητικότητα και Διαρρύθμιση: Το Α’ Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης έχει χωρητικότητα που επαρκεί για να φιλοξενήσει τους θεατές σε αγώνες και εκδηλώσεις. Διαθέτει επίσης αποδυτήρια για τους αθλητές, ιατρικές εγκαταστάσεις, και χώρους αναμονής για τους φιλάθλους.

Διοργάνωση Αγώνων και Εκδηλώσεων: Το στάδιο χρησιμοποιείται για την διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, αγώνων στίβου, τοπικών τουρνουά και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων. Επίσης, φιλοξενεί σχολικές και κοινοτικές αθλητικές δραστηριότητες.

Υποδομές και Εξυπηρετήσεις: Το στάδιο παρέχει βασικές υποδομές όπως αποδυτήρια, τουαλέτες, και χώρους αναψυχής για τους επισκέπτες. Συχνά υπάρχουν καφετέριες ή αναψυκτήρια για την εξυπηρέτηση των θεατών.

Διοίκηση και Λειτουργία: Η διαχείριση του Α’ Δημοτικού Σταδίου Αργυρούπολης ανήκει στον Δήμο Αργυρούπολης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση του χώρου, την οργάνωση των δραστηριοτήτων, και την εξυπηρέτηση των χρηστών.

Ιστορικό και Πολιτιστική Σημασία: Το στάδιο φέρει το όνομα του Γιώργου Κοσικίδη, ο οποίος ήταν σημαντική προσωπικότητα για τον τοπικό αθλητισμό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και προώθηση του αθλητισμού στην περιοχή.

Το Α’ Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης «Γ. Κοσικίδης» αποτελεί κεντρικό σημείο για την αθλητική δραστηριότητα της περιοχής, προσφέροντας ένα σύγχρονο και καλά εξοπλισμένο χώρο για την προώθηση του ποδοσφαίρου, του στίβου και άλλων αθλημάτων, καθώς και για την ενίσχυση της τοπικής αθλητικής κοινότητας.

Search

Κατηγορίες


---------------------------------------------------