Η παραλία ΝΑΤΟ στη Σαλαμίνα είναι μια από τις λιγότερο γνωστές, αλλά πολύ ενδιαφέρουσες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Σαλαμίνας, κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η ναυτική βάση του ΝΑΤΟ, απ’ όπου και πήρε το όνομά της.

Η παραλία ΝΑΤΟ είναι αρκετά ήσυχη και απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που αναζητούν έναν πιο απομονωμένο και φυσικό προορισμό για να απολαύσουν τη θάλασσα. Η παραλία είναι κυρίως βραχώδης, με καθαρά και διαυγή νερά, γεγονός που την καθιστά ιδανική για κολύμπι και εξερεύνηση του βυθού, ιδιαίτερα για όσους ασχολούνται με την ελεύθερη κατάδυση ή το ψαροντούφεκο.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα, όπως ομπρέλες, νερό και σνακ. Λόγω της θέσης της κοντά στη ναυτική βάση, η περιοχή είναι σχετικά απομονωμένη και δεν προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών, προσφέροντας έτσι ησυχία και απομόνωση.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται κυρίως με το αυτοκίνητο, μέσω ενός δρόμου που περνάει από τη βάση του ΝΑΤΟ. Αν και η διαδρομή μπορεί να είναι λίγο στενή και δύσβατη σε κάποια σημεία, η φυσική ομορφιά της περιοχής και η ηρεμία που προσφέρει αξίζουν την επίσκεψη.

Η παραλία ΝΑΤΟ είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν μια λιγότερο γνωστή πλευρά της Σαλαμίνας, απολαμβάνοντας τη θάλασσα σε ένα αυθεντικό και ανεπιτήδευτο περιβάλλον.

Search

Κατηγορίες


---------------------------------------------------