Η Λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος κοντά στο χωριό Αγγελοχώρι, βόρεια της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια περιοχή που προσφέρει πλούσια φυσική ομορφιά και οικολογική αξία.

Χαρακτηριστικά της Λιμνοθάλασσας Αγγελοχωρίου:
Φυσικό Τοπίο: Η λιμνοθάλασσα διαθέτει αβαθή νερά και ευρύχωρους υγροβιότοπους, περιτριγυρισμένη από πλούσια βλάστηση. Το τοπίο είναι γαλήνιο και προσφέρει εξαιρετική θέα στη φύση.
Πανίδα και Χλωρίδα: Η περιοχή φιλοξενεί ποικιλία ειδών πουλιών, ψαριών και φυτών, αποτελώντας σημαντικό σημείο διακοπής και ξεκούρασης για μεταναστευτικά πουλιά. Επίσης, είναι γνωστή για τη βιοποικιλότητά της και το οικολογικό της ενδιαφέρον.
Δραστηριότητες: Ιδανική για παρατήρηση πουλιών, φωτογράφιση της φύσης και ήρεμες βόλτες. Υπάρχουν μονοπάτια γύρω από τη λιμνοθάλασσα που επιτρέπουν την εξερεύνηση και την παρατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.
Προστασία και Διαχείριση: Η λιμνοθάλασσα είναι προστατευόμενη περιοχή και μέρος του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού. Οι επισκέπτες καλούνται να τηρούν τους κανονισμούς για την προστασία του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας.
Η Λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου είναι ιδανική για φυσιολάτρες και επισκέπτες που ενδιαφέρονται για οικολογικό τουρισμό, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε την ηρεμία και την ομορφιά της φύσης κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Search

Κατηγορίες


---------------------------------------------------