Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ Λουτρακίου

Τα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ, γνωστά και ως Λουτρά Αριδαίας ή Λουτρά Λουτρακίου, βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν στην Πέλλα, στην Κεντρική Μακεδονία. Αποτελούν έναν δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις των ιαματικών λουτρών και της φυσικής ομορφιάς, λόγω των θερμών πηγών που αναβλύζουν από τα έγκατα της γης.

Τα νερά των Λουτρών Πόζαρ έχουν σταθερή θερμοκρασία περίπου 37°C και είναι πλούσια σε μέταλλα, προσφέροντας θεραπευτικές ιδιότητες για παθήσεις όπως ρευματισμούς, δερματικές παθήσεις, καθώς και μυϊκούς και αρθρικούς πόνους. Ο συνδυασμός των φυσικών σπα με την πανέμορφη φύση γύρω από την περιοχή δημιουργεί μια χαλαρωτική και αναζωογονητική εμπειρία.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα λουτρά σε εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες, φυσικές πισίνες μέσα στο ποτάμι ή ακόμα και σε προσωπικά χαμάμ. Η περιοχή προσφέρει επίσης δυνατότητες για πεζοπορία και εξερεύνηση των κοντινών φαραγγιών και μονοπατιών.

Τα Λουτρά Πόζαρ είναι προσβάσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά ιδιαίτερα δημοφιλή τους χειμερινούς μήνες, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ζεστό νερό ενώ περιβάλλονται από χιονισμένα τοπία.

Search

Κατηγορίες


---------------------------------------------------