Η παραλία Παλιόρεμα όπως είναι το πραγματικό της όνομα όπου βρίσκονται και τα παλιά θειωρυχεία της Μήλου είναι μια πανέμορφη με χρωματιστά βότσαλα παραλία στην οποία θα σας οδηγήσει ένας βατός χωματόδρομος που ξεκινάει από την Ζεφυρία. Ο δρόμος γίνεται δύσκολος στο τελευταίο του κομμάτι (περίπου 400μ πριν την παραλία, στην προτελευταία στροφή, όπου υπάρχει μικρό άνοιγμα). Συνίσταται το τελευταίο αυτό κομμάτι της διαδρομής, από το σημείο της στροφής και μετά να γίνει με τα πόδια. Αμάξια τύπου 4×4 μπορούν να κατέβουν πιο χαμηλά, ενώ τα συμβατικά, δυσκολεύονται να ανέβουν και πολλά μένουν εκεί.
Στην παραλία θειωρυχεία της Μήλου θα βρεθείτε σε ένα εντυπωσιακό υπαίθριο μουσείο βιομηχανικής αρχαιολογίας καθώς υπάρχουν στο πίσω μέρος της παραλίας όλες οι παλιές εγκαταστάσεις των θειωρυχείων που σταμάτησαν την λειτουργία τους την δεκαετία του 1960. Τα βαγονέτα και οι ράγες για την μεταφορά του θείου από την πλαγιά του βουνού μέχρι το λιμανάκι στην θάλασσα, τα πέτρινα κτίρια και τα πάμπολλα σκουριασμένα εργαλεία σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Μέσα στα κτήρια υπάρχουν ακόμη και σήμερα σκεύη, εργαλεία και τα κρεββάτια των εργατών.
Η ζωή των εργαζομένων ήταν ιδιαίτερα σκληρή και εργατικά ατυχήματα ήταν πολύ συχνά, όπως και οι μακροχρόνιες επιπλοκές στην υγεία των εργατών. Πολλές φορές οι πληρωμές καθυστερούσαν και για το λόγο αυτό η διοίκηση είχε καθιερώσει ένα είδος νομίσματος το οποίο είχε ισχύ μόνο στο χώρο των εγκαταστάσεων.
Τα ορυχεία λειτούργησαν κάτω από την επίβλεψη της Εταιρείας Δημοσίων και Δημοτικών Έργων από 1890-1905. Το 1905 ανεστάλει η λειτουργία τους και άρχισαν σποραδικά και πάλι τις εργασίες τους το 1910 ενώ τη δεκαετία του 1930 που ολοκληρώθηκαν τα έργα ανέγερσης των γραφείων τέθησαν σε πλήρη λειτουργία μέχρι και το 1960. Οι εγκαταστάσεις περιλάμβαναν γραφεία, αποθήκες, εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, μηχανουργείο, ξυλουργείο, κοιτώνες για τους εργάτες, μαγειρεία, εστιατόριο καθώς και τις εγκαταστάσεις θραύσης και τήξης του μεταλλεύματος. Η επιχείρηση έκλεισε οριστικά το 1978. Έκτοτε οι εγκαταστάσεις παραμένουν ερημωμένες δημιουργώντας ένα απίστευτο σκηνικό ιδανικό για εξερεύνηση και φωτογράφιση.